Snijmachine musthaves

Op dit moment heb ik de Silhouette Cameo al weer 5 jaar. Wat gaat die tijd snel. EN ik moet zeggen ik heb nooit spijt gehad van de beslissing de Silhouette SD de deur uit te doen om hem om te ruilen voor de Cameo, misschien alleen het feit dat ik hem er naast moest houden. Maar de Cameo was en is nog steeds de juiste zet geweest. 
 
Op deze pagina wil ik laten zien welke gereedschappen handig in gebruik zijn naast een snijapparaat. 


!  Allereerst zorg altijd dat je een reserve mesje en snijmat in huis hebt. Dit soort items leggen altijd het loodje als er geen winkels open zijn!1. Een Squeegee (of wel een scrapper)
Eigenlijk voor het gebruik van vinyl, maar werkt ook erg handig om je papier wat vaster te plakken aan je snijmat als deze minder plakkerig is. Deze squeegee is ook handig om troep van je mat mee af te halen. Het zwarte gedeelte is een roller waardoor hij materiaal nog steviger aandruk dan in het scrapper gedeelte.2. Een puntige pincetEr fijn om kleine stukjes papier en/of vinyl weg te halen.
Silhouette must haves:
Deze pagina is onlangs door mij aangepast, hier heb ik een paar must haves gewijzigd. Zo vind ik naar langer gebruik de scrapper van Silhouette niet echt fijn meer, omdat deze vrij snel gebruikssporen krijgt en dit te zien is in je materiaal. Een echte NO-GO voor mij.Penhouder
De penhouder plaats je in plaats van het mesje, zo kan je ontwerpen laten schetsen. Als je gebruik maakt van de design editie (DE) van het Silhouette Software, dan heb je met deze houder nog meer mogelijkheden. De DE versie kan namelijk de lijnen omzetten in o.a. schetslijnen, lijnen van potloden, stiften en houtskool.
Ondertussen is er een nieuwere versie van de penhouder uitgekomen. Deze is steviger dan degene van het bovenstaande plaatje. 


Design editie software
Als je de basis van de Silhouette software kent, dan kan je met de Design Editie nog meer uit je ontwerpen halen. Zo kan je ontwerpen schuin zetten, heb je een beter mesje en gum in het programma om ontwerpen aan te passen. Je kan ontwerpen om zetten om er rhinestone ontwerpen van de te maken.En je kan ook op een simpele manier SVG bestanden openen zonder vele tussenstappen.

Zelf heb ik nog gewerkt met de voorlopers van de (gratis) Silhouette Studio Software, als Robomaster. Hiermee had ik een extra programma (Inkscape) nodig om zelf ontwerpen te kunnen maken en snijden. Gelukkig is het software een stuk gebruiksvriendelijker geworden en zelfs Nederlandstalig.
Doordat ik met dit soort programma's heb gewerkt in het verleden, mistte ik al snel een aantal functies in de gratis software, waarom ik dan ook vrij snel de Design Editie heb aangeschaft.

Heb je geen geld over voor de aanschaf van Design Editie, je kan met behulp van het gratis programma Inkscape SVG bestanden openen in Silhouette Studio. Dit doe je door het gewenste SVG bestand te openen in Inkscape en deze op te slaan als DXF bestand. Dit bestandsformaat kan je openen in Silhouette Studio.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog!
Ik vind het leuk om van je te horen en ik ben blij met elke opmerking!
Esmé

Thank you for visting my blog!
I love hearing from you, and I appreciate every comment you leave me!
Esmé